Проєктна робота : чергова зустріч учасників українсько-литовського проєкту Twinschools виявилась особливо цікавою
Чергова зустріч учасників українсько-литовського проєкту Twinschools виявилась особливо цікавою, оскільки темою обговорення стали національні та популярні страви обох країн. Наші партнери дуже відповідально поставились до підготовки зустрічі, залучили свої сім’ї до процесу приготування і фільмування цього процесу. При обговоренні “фаворитами” виявились цепеліни (Cepelinai) - наші гімназисти завдяки відеозустрічі змогли дізнатись про етапи створення даної страви, як її подавати і з чим вона найбільше смакує. “Почесні місця” належать Kugelis та Tinginys (страва з картоплі та десерт).
Гімназисти 8х та 10х класів ознайомили учасників з особливостями національної української кухні. Чуприна Максим, Паламарчук Владислав та Лорін Михайло вибрали для розповіді вареники, крученики, пампушки, кутю та борщ. Однорал Катерина та Хоменко Юлія висвітлили передумови формування української кухні та не оминули увагою котлети по-київськи, деруни, сало, налисники та бануш. На завершення учасники проекту побажали один одному Skanaus! (Cмачного!) і домовились наступного разу обговорити національні свята обох країн. Бажаємо нашим гімназистам та їх одноліткам плідної співпраці!