В Україні школи перейшли на новий стандарт харчування
В Україні з 1 січня закінчився перехідний період оновлення процесу закупівель та освоєння нових технологій приготування страв у шкільних закладах. Наразі реформа шкільного харчування повинна запрацювати повною мірою.Вже з 10 січня у гімназійній їдальні безоплатне харчування буде кардинально відрізнятись від того,що було до 30 грудня 2021 року.
До речі,5 січня проведено тендер на харчування школярів ПМГ на 2022 рік,його виграла ФОП Стеценко, яка й була організатором харчування останні два роки.
Зокрема тепер усі шкільні заклади зобов'язані при формуванні меню зменшити кількість цукру у 2-2,5 раза, збільшити кількість фруктів до 100 г та зменшити кількість хліба на один прийом їжі. А також збільшити в раціоні школярів кількість м'яса птиці та молочних продуктів.
Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди.
Разом з тим, у шкільних буфетах забороняється продавати солодкі хлібобулочні вироби, газовані напої, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.
Нове меню буде розміщено на сайті наприкінці тижня,коли з ФОП Стеценко буде підписано договір на надання послуги.