Про роботу міського мовного табору: післямова

01.07.2024

Міський мовний табір на базі Першої міської гімназії “Journey to Languageville” закінчив свою роботу 21 червня. Неймовірний досвід та безліч позитивних емоцій отримало близько 60 учнів з ПМГ та інших шкіл міста, які закінчили 7 і 8 класи. 10 днів чудового настрою і цікавих заходів, екскурсій та квестів, а найголовніше – 10 днів активних, пізнавальних та корисних занять з удосконалення іноземних мов.

Відкриття табору в актовій залі гімназії викликало шквал емоцій та оплисків, коли окрім офіційної частини (оголошень, обговорення правил табору та знайомства з лідерами) вчителі виконали запальний трендовий танець з тіктоку «Fireball».

Ранкові сесії заряджали кемперів енергією та позитивом, оскільки були наповнені піснями, танцями, іграми, фото- та відеоконкурсами, квестами, задіюючи критичне мислення, акторську майстерність та креативність. Вони залюбки відвідували різноманітні сесії табору, не зважаючи на повітряні тривоги та втому після виснажливого навчального року.

Рухливі заняття – запорука бадьорості та гарного настрою на весь день! Активна розминка під запальну музику, участь в естафетах та спортивних іграх, змагання на міткість у кидках рагбіболом та інші спортивні розваги не давали нашим кемперам сумувати! Цьогоріч особливою популярністю користувався волонтер з США Джеймс, який долучився до проведення спортивних сесій на відкритому повітрі. Він активно співпрацював із вчителями фізкультури Володимиром Лукічем та Яною Ламалі. Джеймс отримав безцінний досвід спілкування з тінейджерами, вчителями та під бурхливі оплиски отримав Подяку від ПМГ.

Діти мали змогу

- здійснити віртуальні подорожі з Анною Калєвою

- укріпити командний дух з Оленою Омел’яненко

- дослідити цікаві факти про європейські країни з Оленою Науменко

- відкрити загадковий світ науки з Валентиною Юларжи

- подискутувати на різноманітні теми з Людмилою Басистою

- пограти в комп’ютерні мовні ігри з Юрієм Момотом

- вдосконалити знання іспанської мови з Валентиною Береславською та Тетяною Шайденко

- креативно попрактикувати німецьку мову з Надією Карнауховою та Мариною Толстоп’ятовою.

Наш табір відвідав планетарій, який розмістив своє шатро у актовій залі та зачарував кемперів таємницями всесвіту. Двічі діти цікаво провели час із шкільним психологом Надією Синичук та соціальним педагогом Сніжаною Дудник під час релакс-терапії з моделюючою глиною та малюванням рун, маршмеллоу-терапією та плетінням патріотичних поробок з ниток. Майстер-клас з штучного інтелекту провела гімназистка і екс-Президент гімназії Юлія Хоменко, що є мейнстрімом серед сучасних підлітків. А новообраний Президент ПМГ Владислав Кондаков вразив учасників табору майстер-класом з хіп-хопу, залучивши до батлів ще й вчителів. Воркшоп «Як стати волонтером» провели учасники клубу Інтеракт Владислав Паламарчук (Президент клубу), Софія Шпунт, чинна Королева гімназії Вероніка Конопатська та Ярослав Карахім, розказавши про основні напрямки роботи з дітьми-сиротами, літніми людьми та безпритульними тваринами. Неповторним став день у Черкаському національному університеті імені Б.Хмельницького, який вже вдруге нас тепло прийняв та зацікавив імовірних майбутніх студентів.

За сприяння директоруа Інституту іноземних мов, доцента Людмили Швидкої учасники табору відвідали унікальний Музей рушника, збагативши знання історії зародження нашої культури. Ми також поспілкувалися із представниками кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки, які провели нам чудову екскурсію по археологічному музею. Наостанок студент факультету іноземних мов Максим Мацибока провів кемперам пізнавальний воркшоп «Виживання в дикій природі», під час якого учні та лідери брали участь Treasure Hunt (пошуках скарбів), розгадували цікаві загадки, та розігрувати ситуації, практикуючи і поглиблюючи знання англійської мови.

Не менш приголомшливим було і закриття табору в Обласній дитячій бібліотеці, коли діти взяли участь в квесті, обмінялися враженнями в читальній залі, проглянули «відеоспогади» та отримали свої довгоочікувані сертифікати. Перша міська гімназія надзвичайно вдячна Обласній дитячій бібліотеці за співпрацю та організацію таких заходів, як гра «Що? Де? Коли?», «Бібліокіно» та інших ігор і квестів.

За нескінченними пригодами кемперів та їх лідерів можна було спостерігати на Фейсбук сторінці https://www.facebook.com/groups/698616476944420, де директор табору Ірина Корнієнко висвітлювала найкращі щоденні моменти.

Оголошення

30.08.2024

Прохання до всіх екстернів оновити подання заяв та підтверджуючих документів з місця вашого тимчасового перебування.

28.08.2024

Із-за перебоїв з електропостачанням,річне оцінювання ектернів,проводитиметься на початку вересня.

13.06.2024

ПП "Інтарсія" виготовляє гімназійну форму для першокласників,тел. 0984276412,0930147560

Форму можна замовити і в інших виробників.

01.05.2024

Комунікація з учасниками освітнього процесу здійснюється на платформі Ошкола. Для приєднання, зверніться до секретаря директора.

06.03.2023

Благодійний внесок у БФ "До України через освіту" можна сплатити ТУТ 

26.01.2023

20.09.2022

Національна гаряча лінія безкоштовної психологічної допомоги для дітей та молоді працює за номерами 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111 (з мобільного)

28.02.2022

До відома жителів мікрорайону. У гімназії немає підвальних приміщень.Найближчі укриття знаходяться у СШ №3,ТРЦ "Любава" та "Плазма".

31.01.2019

        • Ліцензовані підготовка та екзаменування на отримання міжнародних мовних сертифікатів учнями та дорослими у центрі ОЛІМПУС
        • Шановні батьки! Якщо у Вас виникли проблеми з проектом «Електронний щоденник Ошкола», звертайтесь до розробників програми за тел. 0631763400 або 0961188363 та 0990582219,  Viber: 380631763400
        • Гімназійне самоврядування вже в Telegram: t.me/fcgweb
        • З 2016 року відкрита "гаряча" лінія Департаменту освіти та гуманітраної політики міськради – (0472) 56-60-88 з питань освіти, що працює з понеділка до четверга з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 16:00
        • Дошка оголошень - БІОЛОГІЯ ТА ЕКОЛОГІЯ




        Бажаєте вчасно отримувати нові оголошення? залиште свою електронну адресу!