Як провести літні канікули з користю: 6 ідей для школярів

19.07.2024

Усі без винятку учні чекають на літні канікули. Це й не дивно, адже це час для відпочинку та відновлення, розваг і пригод, свободи та задоволення.

Однак літні канікули чудові не тільки цим. Це також гарна можливість проводити вільні години з користю та сконцентруватися на власному розвитку, адже в літній період це можна зробити більш вільно та без шкоди для навчання.

Чим наповнити літні канікули школярів, аби провести їх насичено, корисно та цікаво, – розповідаємо в нашій публікації.

Вивчення іноземної мови

Літо – чудовий час, аби підтягнути англійську чи розпочати вивчення іншої іноземної мови.

І хороша новина в тому, що для цього не обов'язково сидіти годинами за підручником, адже є і більш цікаві способи.

До прикладу, щоб покращити навички володіння будь-якою мовою, можна почати дивитися серіали чи фільми в оригіналі, знайти іноземних блогерів, які імпонують, читати художню літературу чи статті, грати в ігри або навіть познайомитися з однолітками з-за кордону в соцмережах, щоб попрактикуватися у спілкування.


Читання літератури

Упродовж навчального року читання часто обмежується шкільною програмою, адже часу на книжки, які цікавлять додатково, може бракувати. Літні канікули – ідеальна можливість це виправити.

Для того, щоб відпочити з літературою, можна скласти перелік творів, які хотілося б встигнути прочитати влітку, та спробувати зробити читання щоденною звичкою.

До речі, непоганою ідеєю буде зазирнути в програму з української https://osvita.ua/school/program/program-5-9/83182 та зарубіжної літератури для наступного класу, адже там точно знайдуться цікаві твори, читання яких завчасно ще й зекономить час надалі.


Нові хобі та творчість

Навчання забирає багато зусиль, тож іноді енергії на хобі та творчість не лишається. Канікули ж дають можливість більше сконцентруватися на цьому аспекті.

Упродовж літа можна спробувати багато активностей – від малювання, писання, акторства, фотографії та до навчання гри на музичному інструменті чи монтування відео – головне обрати, що вам до душі та насолоджуватися, розвиваючись.


Перша робота чи волонтерство

Зараз існує достатньо багато можливостей працевлаштування чи волонтерства для підлітків. Знайти їх можна як у маленьких, так і в більших містах.

Для цього, до прикладу, можна звернутися до місцевих організацій, які займаються волонтерською діяльністю, громадських організацій різного спрямування чи навіть до закладів вищої освіти, які часто організовують власні волонтерські програми, для отримання інформації про доступні проєкти.


Фізична активність

Серед шкільних буднів може бути нелегко знаходити час для фізичної активності, тож канікули дають і таку розкіш.

Упродовж літа можна спробувати нові види спорту, зробити щоденною звичкою розминку, розпочати бігати зранку чи ввечері, почати регулярно плавати або навіть піти на танці.

Будь-яка активність буде доречною та покращить ваш фізичний розвиток.


Перегляд освітнього контенту

Навчання – це не тільки про читання підручників та виконання вправ. Розширити кругозір можна і за допомогою цікавого освітнього контенту.

Документальні та освітні серіали, навчальні подкасти, пізнавальні YouTube-ролики, цікаві комп'ютерні ігри та навіть відео в TikTok можуть стати джерелом нової інформації та непоганою розвагою для літа.

Оголошення

30.08.2024

Прохання до всіх екстернів оновити подання заяв та підтверджуючих документів з місця вашого тимчасового перебування.

28.08.2024

Із-за перебоїв з електропостачанням,річне оцінювання ектернів,проводитиметься на початку вересня.

13.06.2024

ПП "Інтарсія" виготовляє гімназійну форму для першокласників,тел. 0984276412,0930147560

Форму можна замовити і в інших виробників.

01.05.2024

Комунікація з учасниками освітнього процесу здійснюється на платформі Ошкола. Для приєднання, зверніться до секретаря директора.

06.03.2023

Благодійний внесок у БФ "До України через освіту" можна сплатити ТУТ 

26.01.2023

20.09.2022

Національна гаряча лінія безкоштовної психологічної допомоги для дітей та молоді працює за номерами 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111 (з мобільного)

28.02.2022

До відома жителів мікрорайону. У гімназії немає підвальних приміщень.Найближчі укриття знаходяться у СШ №3,ТРЦ "Любава" та "Плазма".

31.01.2019

        • Ліцензовані підготовка та екзаменування на отримання міжнародних мовних сертифікатів учнями та дорослими у центрі ОЛІМПУС
        • Шановні батьки! Якщо у Вас виникли проблеми з проектом «Електронний щоденник Ошкола», звертайтесь до розробників програми за тел. 0631763400 або 0961188363 та 0990582219,  Viber: 380631763400
        • Гімназійне самоврядування вже в Telegram: t.me/fcgweb
        • З 2016 року відкрита "гаряча" лінія Департаменту освіти та гуманітраної політики міськради – (0472) 56-60-88 з питань освіти, що працює з понеділка до четверга з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 16:00
        • Дошка оголошень - БІОЛОГІЯ ТА ЕКОЛОГІЯ




        Бажаєте вчасно отримувати нові оголошення? залиште свою електронну адресу!